Bedbodems

benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Kom langs in de showroom!

Boxspring

Een boxspring is eenvoudig bekeken een matras op poten. Een boxspring ondersteunt de matras over de gehele lengte en breedte van het bed hetzelfde. U zult geen verschil voelen tussen het midden van het bed en de zijkanten. Doordat er ook altijd een binnenvering in de boxsprings zit, is het ook een goed ventilerende bedbodem.

Spiraal

Dit is misschien wel de meest bekende bedbodem. Het is een netwerk van individueel in elkaar gedraaide spiralen, die in een stalen frame gespannen zijn. Het meest voorkomend is de dwars-gespannen spiraal. Er ontstaat een lengte- en breedtewerking. Door de open structuur geniet deze bedbodem optimale ventilatie. Uiteraard zijn al onze spiralen in diverse verstelbare uitvoeringen verkrijgbaar.

Lattenbodem

Over de breedte van het bed zijn latten geplaatst. Elke lat staat enigszins gebogen zodat er een verend effect ontstaat. Om te zorgen dat de lattenbodem ook in de lengte van het lichaam “meebeweegt” kunnen de latten dankzij flexibele veerelementen ook nog kantelen. Bij de schouder biedt de verende lat meer ruimte, dit noemt men de schouder-comfortzone. Bij de lende- en bekkenzone zijn de latten instelbaar voor steun (lende) of ruimte (bekken). Uiteraard zijn al onze lattenbodems in diverse verstelbare uitvoeringen verkrijgbaar.

Benieuwd naar uw perfecte matras?

Schotelbodem

De vraag is al vaak gesteld en gemakkelijk te beantwoorden. Een schotelbodem is een bedbodem (matras-drager) die de druk van het matras en de slaper perfect verdeeld. Een schotelbodem lijkt qua constructie enigszins op een lattenbodem. De kunststofschotels kunnen onafhankelijk naar beneden bewegen ( ingedrukt worden ). De beweging is niet beperkt tot alleen indrukken maar ook driedimensionaal.

Onderzetpoten

De bedbodem is de matrasdrager, hierin zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Al deze soorten zijn op aparte pootjes in bestaande (of losse) ledikanten te plaatsen. De pootjes kunnen we in hoogte laten variëren.

Hoog-laag bed (seniorenbed)

Als iemand zorg aan bed krijgt, vereist de ARBO-wetgeving dat er een hoog-laag bed aanwezig is voor de verzorger. Een hoog-laag bed is een bed dat in zijn geheel in hoogte verstelbaar is, al is dit niet de enige eigenschap van zo’n bed. Tevens geeft de verstelling van het hoofdeinde in bijna verticale toestand veel steun bij het uitstappen van het zorgbed.

Naast de verstelbaarheid is een ander kenmerk van een hoog-laag bed dat de lattenbodem bij het hoofdeinde verstelbaar is. Ook heeft elk hoog-laag bed een geknikte, in hoogte verstelbare beenondersteuning. Indien de beenondersteuning omhoog wordt gesteld voorkomt een geknikte beenondersteuning bloedstuwingen vanuit de benen.

Deze bedden zijn bij ons zowel te huur als te koop.

Andere hoog-laag mogelijkheden

Omdat de aanschaf van een hoog-laag bed (Senioren bed) van goede kwaliteit als snel € 3000,- kan kosten, hebben we andere opties op u op een comfort hoogte te brengen waar u verzorg zou kunnen worden. Zo kunnen we in uw bestaande ledikant een lattenbodem leggen waar een lift-element in zit. Zo kunt u uw bestaande ombouw nog behouden. Ook boxspring zijn te leveren met een lift.

Slaapcenter Verweijen