Bedbodems

Home Bedbodems

Spiraal

Dit is misschien wel de meest bekende bedbodem. Het is een netwerk van individueel in elkaar gedraaide spiralen, die in een stalen frame gespannen zijn. Het meest voorkomend is de dwars-gespannen spiraal. Er ontstaat een lengte- en breedtewerking. Door de open structuur geniet deze bedbodem optimale ventilatie. Uiteraard zijn al onze spiralen in diverse verstelbare uitvoeringen verkrijgbaar.

Lattenbodem

De betere lattenbodem is de enige bodem die een corrigerende functie in zich heeft. Over de breedte van het bed zijn latten geplaatst. Elke lat staat enigszins gebogen zodat er een verend effect ontstaat. Om te zorgen dat de lattenbodem ook in de lengte van het lichaam “meebeweegt” kunnen de latten dankzij flexibele veerelementen ook nog kantelen. Bij de schouder biedt de verende lat meer ruimte, dit noemt men de schouder-comfortzone. Bij de lende- en bekkenzone zijn de latten instelbaar voor steun (lende) of ruimte (bekken). Uiteraard zijn al onze lattenbodems in diverse verstelbare uitvoeringen verkrijgbaar.

Onderzetpoten

De bedbodem is de matrasdrager, hierin zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Al deze soorten zijn op aparte pootjes in bestaande (of losse) ledikanten te plaatsen. De pootjes kunnen we in hoogte laten variëren.

Boxspring

Een boxspring is eenvoudig bekeken een matras op poten. Een boxspring ondersteunt de matras over de gehele lengte en breedte van het bed hetzelfde. U zult geen verschil voelen tussen het midden van het bed en de zijkanten. Doordat er ook altijd een binnenvering in de boxsprings zit, is het ook een goed ventilerende bedbodem.