Kussens

benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Kom langs in de showroom!

Een verkeerd hoofdkussen kan hoofdpijn en nekklachten veroorzaken.

Een goede nekondersteuning is de beste manier om een goede lighouding te bewerkstelligen. Want door niet alleen het hoofd, maar juist ook de nekholte te ondersteunen, wordt de stand van de wervelkolom gecorrigeerd en worden de spieren ontlast. Niet alleen kunt u daardoor beter ontspannen, maar ook voorkomt u hoofd – of spierpijnklachten, die het gevolg kunnen zijn van een verkeerde lighouding.

Een kussen is zeer persoonlijk en wij adviseren daarom ook deze bij ons uit te komen proberen.

Dons

Een licht en luchtig kussen waarin je heerlijk in weg kunt duiken. Door de grote hoeveelheid vrije lucht is dit een goed ventilerend kussen.

Veren

Een wat steviger en zwaarder kussen dan dons. Een hoofdkussen dat ouderwets opgeklopt kan worden en zich feilloos aanpast aan uw lichaamsbouw en slaapwensen.

Dons en Veren

Een mengsel van dons en veren.

Synthetisch

Hiervan zijn zeer veel verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Van een eenvoudige polyether vezel tot een wat luxere open holle vezel. Het hoofdkussen dat zonder problemen de wasmachine in kan. Zeer geschikt voor mensen met een allergie.

 

Traagschuim of Nasa-schuim

Door de drukverlagende eigenschappen van dit schuim heeft u minder drukpunten en zullen de bloedvaten en zenuwen minder snel afgeklemd raken. U slaapt rustiger en draait minder. Een aantal van deze kussen zijn warmtegevoelig en zullen in de winter, bij een frisse slaapkamer, wat harder aanvoelen. Een Tempur kussen is een voorbeeld van een traagschuimkussen.

Latex

Kenmerkend voor dit hoofdkussen is de goede conformiteit en de warmte-isolatie. Een veerkrachtig hoofdkussen dat niet opgeklopt hoeft te worden. Verkrijgbaar in verschillende vormen en diktes. Met en zonder ondersteunende nekrol.

Benieuwd naar uw perfecte matras?

Wol

Een wollen hoofdkussen blinkt vooral uit in (transpiratie-) vochtopname. Wol bevat tevens wolvet (lanoline), dat o.a. de wol vuilafstotend maakt. Wol is goed geschikt om een kussen mee te vullen, omdat wol goed vocht kan opnemen en het snel weer aan de buitenlucht afgeeft. Daardoor voelt je kussen niet nat aan. En natuurlijk is wol lekker zacht, maar wel stevig.

Kapok

Een kapok hoofdkussen voldoet zonder problemen aan alle voorwaarden voor een goed hoofdkussen. De wasachtige beschermingslaag om de holle vezel zorgt voor veerkracht en voert het vocht snel af zonder dat de vezel het op kan nemen. Bovendien is een kapokkussen, door die laag die de vezels afsluit, bacteriewerend.

Slaapcenter Verweijen