Dekbedden

benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Kom langs in de showroom!

Dons

De vulling van een donzen dekbed bestaat in de meeste gevallen uit eendendons of ganzendons gemengd met veertjes. Het voordeel van slapen onder dons is dat u met een minimum aan gewicht een maximum aan isolatie krijgt, dus lekker licht in gewicht en toch heerlijk warm. Ook heeft dons een uitstekend ademend en vochtregulerend vermogen. De mooiste dons komt van ganzen die in de vrije natuur in de koudste streken ter wereld opgroeien zoals Polen, Hongarije en Canada. Samen met topkwaliteit katoen vormt dit dan een topkwaliteit donzen dekbed. Er zijn 4 warmteklassen waarbij 1 een winterdekbed is en 4 een zomerdekbed. De tijk is het omhulsel van de dekbedvulling en moet dicht genoeg geweven zijn om de vulling binnen te houden en voldoende ademen om transpiratievocht af te voeren. Een goed donzen dekbed vormt geen enkel probleem voor mensen met cara of allergie voor de huisstofmijt.

Bamboo

Een bamboo dekbed is opgebouwd uit 100% Bamboo vezels. Deze bamboo draden zijn vergelijkbaar met dons als het gaat om ventilatie en vocht opname. De satijn geweven katoenen tijk helpt de bamboo fris te houden en ademt goed door. Hierdoor voelt dit dekbed niet tot nauwelijks klam aan.

Het voordeel van bamboo ten opzichte van een anti-allergisch materiaal is de sublieme vochtregulatie. De absorberende eigenschappen zijn superieur en hierdoor voelt het dekbed lang koel en fris aan. Anders dan men doet vermoeden is dit dekbed wel volledig anti-bacterieel. De vezels zijn behandeld zodat deze onaantrekkelijk zijn voor huisstofmijt en bacteriën. Daarnaast is de bamboo behandeld met Aloë Vera. Dit helpt bij het verspreiden van een rustgevende geur die slapen bevorderd.

Wol

Onder wol slaapt het heerlijk. De werking van wol – warm in de winter, koel in de zomer – maakt de schapenvacht zo geschikt als vulling van een dekbed. Wol kan zeer veel vocht opnemen en is bijzonder geschikt voor mensen die graag het dekbed op zich voelen liggen. De natuurlijke lanoline (wolvet) heeft een heilzame werking op spieren en gewrichten. Dankzij de nieuwe weeftechnieken en speciale vulwijze van Texelwool krijgt de wol veel meer volume. Het slaapt extra licht en luchtig onder de nieuwe generatie dekbedden. Ook zijn nu wasbare wollen dekbedden verkrijgbaar.

Kamelenhaar

Door de natuurlijke vezels van kamelenhaar is een kamelenhaar dekbed enorm vochtregulerend en dus een aanrader voor wie veel transpireert. Ze zijn ook uitermate isolerend. Een bijkomend voordeel is het ventilerend vermogen, bovendien is het elektrostatisch neutraal. Door het gewicht van een kamelenhaar dekbed is het een ideaal dekbed voor mensen die iets zwaars op zich willen voelen, maar wat lichter en soepeler is dan scheerwol. Voor de winter lekker behaaglijk warm, in de zomer biedt dit dekbed uitkomst door de extra vochtregulerende eigenschappen. Het kamelenhaar dekbed is niet geschikt voor mensen die last hebben van een huisstofmijtallergie.

Synthetisch

Een dekbed met synthetische vulling kan veelvuldig gewassen worden en wordt daardoor wel geadviseerd voor mensen met een stofallergie en voor de kinderkamer. De betere dekbedden zijn gevuld met een materiaal gemaakt van soepele holle vezels en voorzien van een katoenen tijk en zijn in de loop der jaren sterk verbeterd ten aanzien van vochtregulatie en ademend vermogen.

Katoen (zomer)

Katoen is één van de alternatieve dekbedvullingen door het natuurlijk ademend en vochtopnemend materiaal. Door de hoge temperatuur waarop het katoenen dekbed gewassen kan worden is het katoenen dekbed een ideaal product voor mensen met een huisstofmijtallergie. Een katoenen dekbed is uitermate geschikt voor de zomerperiode. Door het hoge vochtopnemend vermogen is dit het ideale dekbed tijdens de warme zwoele zomernachten.

Benieuwd naar uw perfecte matras?

Kasjmier

Kasjmier, of cashmere, is wol dat afkomstig is van kasjmier (Kashmir) geiten en staat synoniem voor luxe en elegante levensstijl. Het fijne haar dat oorspronkelijk afkomstig was van de onderbuik van de Himalayageit is zeer licht en houdt de warmte goed vast. Het kasjmier dekbed voelt wat lichter en soepeler aan dan een scheerwol dekbed. Met dit dekbed heeft u een buitengewoon comfortabel dekbed. Met de zeer fijne structuur van de haarvezel is minder vulling nodig en daardoor is het dekbed licht van gewicht is. Het dekbed heeft een uitzonderlijk goed regulerend vermogen. Een kasjmier dekbed is uitermate geschikt voor personen die gemakkelijk transpireren.

Wildzijde / scheerwol (zomer)

Wildzijde kan nog meer vocht opnemen dan katoen of wol. Door het lage gewicht (150 gr/m2) en het zeer goed vochtabsorberend vermogen is dit een ideaal dekbed voor de warme zomernachten.

Slaapcenter Verweijen